Nyheder

Millennials: Gør-det-selv bookernes dage er talte← Tilbage

Millennials: Gør-det-selv bookernes dage er talte
 
Den amerikanske rejsegigant, Expedia Group, har brugt de seneste måneder på at spørge over 10.000 rejsebureauer verden over, hvordan de vurderer deres kunders ønsker og forventninger til fremtidens rejsemønstre og -vaner.
Og i hvert fald nogle af resultaterne må have overrasket Expedia selv. For blandt de tydeligste trends er, at andelen af rejsende, der vil bruge rejsebureauer frem for at booke selv, vil være stigende i de kommende år.
Det er i særlig grad Millennial-generationen, der springer i øjnene som en gruppe, der tilvælger rejsebureauet, og i stigende omfang altså fravælger selvbooker-værktøjerne på mobilen og computeren. Over 70% af alle Millennials forventer at bruge et rejsebureau i fremtiden. Dermed er Millennials-gruppen langt mere tilbøjelige til at søge til rejsebureauer, end den ca. 20 år ældre Generation X.
Og hvis man omsætter procenter til tørre tal skal der en del nuller til højre i kolonnerne: 1.700.000.000.000 – 1,7 billioner dollars – er forventningen til størrelsen af det globale rejsebudget i 2019.
Og det stigende forbrug af rejsebureauer er langtfra den eneste aha-oplevelse, man kan gøre omkring Millennials. Britiske Contiki, der har specialiseret sig i rejser for 18-35 årige, gennemførte for nyligt en undersøgelse blandt 3.000 kunder, for at finde ud af hvor de helst vil hen på deres næste ferie. - Tendensen er, at Millennials gerne vil opleve det nære, siger Donna Jeavons, der er marketingdirektør i Contiki. Hun fortsætter: - Den europæiske kultur er blevet et must feel, så det er destinationer i Frankrig, Italien Belgien og Grækenland, der topper ønskelisterne.
Donna tilføjer, at på trods af det, man i den engelske rejsebranche kalder for the Trump Slump, så er USA stadig det oversøiske rejsemål, der har mest magnetisk påvirkning på Millennials.
 
Men hvem er de, de her Millennials? Her er et kort portræt:
Dåbsattesten for en Millenial er dateret et sted mellem 1980 og 2000. Konsulenthuse, banker og analysefirmaer har for længst udråbt den typiske Millennial som nærig, fordi han tøver med at købe bolig, bil og andre, langvarige forbrugsgoder.
Til gengæld er Millennial-forbrugeren med på noderne når det gælder dele-økonomi. Det gælder også – og måske især – rejser, så det ligger lige for at udnævne Millennials til kernebrugere hos branchekometer som f.eks. airBnB.
Og – nåh ja: Vores Millennial-arketyper bliver forældre senere end tidligere generationer, men til gengæld fortæller krystalkuglerne, at når der først kommer småfolk i deres familier – så kommer der flere end i deres forældres generation.